7.6. Visby

wpid-visbyallas-2013-06-25-16-07.jpg
Ensimmäinen havainto Visbyn satamsta oli, että viime kerralla satamakapteenin suureksi ällistykseksi löytämämme matalan kohdalle ulomman altaan reunalaiturissa oli toivomukseni mukaisesti ilmestynyt kyltti ”Max 2 m” tai jotain sinnepäin.

Satamatoimisto oli luopunut taannoisesta etukäteen maksetusta älykorttisaldosta; nyt ei kortista otettu panttia lainkaan eli jengi palauttaa kortit jos muistaa. Kävijöiden kannalta käytännöllistä.

Ympäristö oli sikäli muuttunut, että pizzeriat ja kebab/falafel -paikat olivat kadonneet altaan reunalta, ja tilalle oli tullut ravintoloita, joilla ainakin oli ruotsalainen nimi. Myös paikallinen lammas oli ilmestynyt takaisin ylempänä olevien ravintoloiden listoille. Pari vuotta sittenhän kuultiin, ettei lammasta ”riittänyt” vienniltä paikallisille ravintoloille, joista jotkut tarjosivat uusiseelantilaista lammasta – saarella, joka sentään on täynnä lampaita.

wpid-visbykalarav-2013-06-25-16-07.jpg

Kalaravintola, suljettu häiden vuoksi

Altaan ulkopuolella satamakonttorin jatkeena olleen tulli- ja rajavartioputkan tilalle oli ilmestynyt tervetullut kalaravintola, jota kuitenkaan ei päästy kokeilemaan, koska se oli suljettu. Syyksi ilmoitettiin ”bröllop” – siis ilmeisesti prinsessan, ei ravintolanpitäjien. Vain Ruotsissa….

Waller’s Krogin långkok oli odotusten mukaisesti mahtavaa, samoin alkuun nautitut löjrom ja kolmevuotias Pata Negra. Paikan hintataso on vähän yläkantissa, mutta kerran parissa kolmessa vuodessa nautittuna anti tuntuu hintansa arvoiselta.

Provianttitäydennystä varten oli muurin eteläpuolella Södercentrumin ICA knäckebrödeineen ja falukorvineen paikallaan, palvellen lähinnä paikallisia turistien tungeksiessa ylhäällä muurin itäpuolisessa kauppakatuhelvetissä.

wpid-visbylioppilaat-2013-06-25-16-07.jpg

Tämän kevään ylioppilaat auton lavalla

Lisäväriä Visbyn visiittin antoi tällä kertaa paikallinen ylioppilasjuhla, jota juhlakalut viettivät riehakkaasti ja äänekkäästi mm. ajellen kuorma-autojen lavalla meikäläiseen penkinpainajaistyyliin pitkin rantakatuja musiikin soidessa ja omaisten hurratessa kadulla. Ilmeisesti mukana oli kouluja laajemmalta alueelta, koska kuorma-autoja oli parikymmentä. Kulkuetta voi tai oli lähes pakko seurata veneen kannelta, koska autojen ajoreitti seuraili altaan reunoja ja meteli oli yletön: autojen lavalle oli viritetty musiikkijärjestelmiä, joiden desibelitasot ylittivät reilusti kaikki sallitut normit.

wpid-visbyjouts-2013-06-25-16-07.jpg

Visbyn pohjoispuolen lenkkimaastonäkymää

wpid-visbykatu-2013-06-25-16-07.jpg

Katukuva on mahdollista ottaa ilman yhtään autoa, mutta kärsivällisyyttä se vaatii

Advertisement

Jätä kommentti

Kategoria(t): Yleinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s